Samenwerken met ziekenhuizen


The Big C. FLAGSHIP 1
In co-creation with Sint-Dimpna Geel
JB. Stessensstaat 2
2440 Geel

The Big C. FLAGSHIP 2

In co-creation with AZ Herentals
Nederrij 133
2200 Herentals 

Coffee that gives back to the Community

 

The Big C. is een jonge sociale onderneming met een vernieuwende manier van koffie beleven en maatschappelijke impact voor iedereen die geraakt is door kanker. Stefanie, de founder van The Big C. droomt er van om een brug te bouwen tussen het ziekenhuis en haar community door hen te versterken, verbinden en empoweren met een impact gedreven verhaal.

 

Stefanie haar passie voor koffie en sociaal ondernemen ontstond na het overwinnen van baarmoederhalskanker op 26-jarige leeftijd. Haar diagnose kwam hard aan maar ze beloofde zichzelf om positief te blijven en het beste van zichzelf te geven. Toen ze genezen werd verklaard van kanker wou ze iets bijzonder terug doen voor haar community.

Stefanie ervaarde tijdens haar verblijf in ziekenhuis hoe moeilijk het was om lotgenoten te vinden en op een dag kwam ze op het idee om met heerlijke koffie bijzondere mensen samen te brengen. Met enkele jonge lotgenoten schreef Stefanie een plan van aanpak en zo werd The Big C. in 2016 geboren.

De grote droom was een eigen koffiehuis waar er aandacht was voor het genezingsproces na kanker.  Maar elke grote droom start klein dus brachten ze eerst een eigen koffiebrand op de markt samen met Koffiekàn. Daarna zijn ze op tour gegaan door Vlaanderen met de mobiele koffiebar. Om dan zachtjes te landen in Geel en Antwerpen in een echte vaste koffiebar. De koffiebars zijn in samenwerking met Thomas More en de Universiteit van Antwerpen om samen meer impact te creëren. Op deze manier kunnen we ook lotgenoten terug aan het werk zetten na kanker.

De volgende stap is om een brug te bouwen met de ziekenhuizen.

Hoe doen we dat ? Door op elke onco-afdeling in Vlaanderen koffie van The Big C. te schenken aan lotgenoten en hun familie. Zo kunnen zij kennis maken met The Big C.  en elkaar ontmoeten bij een kopje lekkere koffie. Ook onze sociale onderneming kan op deze manier groeien door verder te investeren in het uitbouwen van een community en het stimuleren van de mentale gezondheid bij deze community.

 

Samen meer koffie verkopen betekent
Samen meer impact realiseren.

Samen meer koffie drinken betekent
Samen meer verbinden.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van The Big C.  in het ziekenhuis ? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag eens langs om alle mogelijkheden te bespreken. Zo bieden we speciale prijzen voor vaste klanten die grote volumes kopen en kunnen we je van advies op maat voorzien. De voordelen van koffie met impact in het ziekenhuis hieronder op een rijtje:

  • Vers gebrande koffiebonen uit de koffiebranderij van KoffieKàn
  • 100% duurzame, biologische en ecologische koffie
  • Interessante koffieabonnementen, op maat samengesteld
  • Betrouwbare professionele koffieautomaten voor elke plek in het ziekenhuis
  • Optionele service en onderhoud – niet verplicht!
  • Keuze uit diverse bijproducten als bekers, suiker, melk, thee, etc.

 

Zo hebben de volgende ondernemingen en bedrijven ook al voor The Big C. koffie met impact gekozen : Netwerk Ondernemen, Stichting Tegen Kanker, Vlaamse Overheid, etc... want iedereen kan zijn boontje bijdragen.